mat

Mathåndverk

Uansett om du ser for deg en fremtid som kokk, matkritiker eller bare ønsker å imponere venner og familie med kulinariske ferdigheter, gir et år på Mathåndverk deg nøkkelen til et kulinarisk eventyr du vil huske. 

På denne linja vil vi så langt som mulig følge hele prosessen knyttet til de ulike råvarene, fra jord, skog og vann til bord og her er det plass til alle ambisjonsnivåer!

Kanskje du ønsker å lære å bake med surdeig, eller kanskje du trenger å overbevise din onkel om at vegetar mat faktisk smaker godt? Eller kunne du tenke deg å steke en god biff? Da er dette linja for deg!

Grip kniven, ta tak i grytene, og la den kulinariske reisen begynne!

Velkommen til et smakfullt år!

Aktiviteter

På linja vil vi så langt det er mulig følge hele prosessen, fra jakt, fisksing til slakt. Du vil også være med å anlegge en kjøkkenhage. Vi ønsker å få til et samarbeid med lokale aktører. I tillegg prøver vi å få til catering, der du kan teste dine ferdigheter i storkjøkken og produksjon.

 Vi vil jobbe med hele matprosessen, prøve oss på mange ulike teknikker og få oss masse nye ferdigheter. På studietur leter vi etter lokale retter, som vi vil gjenskape når vi er tilbake på skolen, og kanskje også servere til noen heldige elever og lærere. Du trenger ikke være et geni på kjøkkenet for å finne gleden i å lage god mat. Her lærer vi  alt fra bunnen, og til neste jul vil du kunne fikse julemiddagen selv, null stress joggedress!

Du vil i løpet av året få oppleve:

Mer om linjen:

Mathåndverk passer for deg som er spesielt interessert i mat. Du er ikke redd for nye smaker og synes det er spennende å nerde litt. Vegetar eller veganer? Null stress. Du behøver ikke å ha erfaring med matlaging fra før. 

Vi forventer at du er engasjert, lærevillig, klarer å jobbe i gruppe og selvstendig, og ikke minst er klar for å få ny kunnskap om mat. Vi forventer at du er miljøbevisst, positiv og nysgjerrig. Vi håper du har lyst til å lære noe nytt, viser respekt og empati for alle på skolen, og deltar aktivt i undervisningen. Vi oppfordrer deg til å være med på å skape et positivt, kreativt, og inkluderende miljø for et felles og berikende skoleår.

Du kan starte på denne linjen fra det året du fyller 16 år.

  • Å lage mat fra bunnen, ingen toro-poser her
  • Kreativ mat til studentlivet
  • Baking med ulike teknikker
  • Få din egen surdeig
  • Spennende turmat
  • Konservering av frukt, grønt og kjøtt
  • Matlaging på bål
  • Lage mat fra flere verdensdeler

Mer info kommer senere!

Linket under inneholder elevhåndboka for mathåndverk, her er det en kort beskrivelse av linja og et eksempel på hva du vil jobbe med i løpet av et år. 

Denne er under stadig utvikling, og endre seg år for år. 

Se PDF her

Fra kr 146 000,-
Inkludert
  • Undervisning
  • Mat
  • Dobbeltrom
  • Bad på rommet
  • Vegetar
  • Studietur: Bli kjent-tur
  • Studietur: Dyreparken
  • Studietur: Vintertur
  • Studietur: Avslutningstur
  • Studietur: Linjetur – Skandinavia og Norden (2 måltider per dag)
  • Internett
  • Vaskemaskin

Se ofte stilte spørsmål her.

Linjetur:

Studietur til Island 

Bli med på en unik tur til Island!

Reykjavik er en utrolig flott kulturby, som byr på mye forskjellig. Vi vil selvfølgelig ha fokus på maten, men også gi deg en opplevelse, kanskje for livet?

Dette vil du blandt andet oppleve på turen:

  • Besøke den flotte «Food and Fun» matfestivalen i Reykjavik
  • Reise på Golden Circle Tour, der vi vil oppleve Geysir. Vi vil også se den svære Gullfossen, og gå i Thingvellir 
  • I tillegg vil vi kanskje få muligheten til å bake islandsk lava-brød, på et geotermisk bakeri!

Her vil det selvfølgelig bli mulighet for noe fritid i byen, hvor vi legger inn tid for shopping, gå på museum eller bare puste litt mellom alle opplevelsene. 

Formålet med turen er å hente faglig inspirasjon, skape minner og skaffe oss nye erfaringer. I tillegg er turen en sosial fest med moro og aktiviteter som knytter linjen tettere sammen. Du kan forvente deg en uke fylt med læring, latter, livlige øyeblikk og ikke minst minner for livet.

Turene er obligatorisk og overnatting, opplevelser og måltider er inkludert i linjeprisen.

Work & travel – Europa

Bli kjent og bo med lokale folk, og få med deg masse ny kunnskap. Her vil det hvert år være nye muligheter for læring og utvikling, vi vil besøke lokale gårder/samfunn der vi vil hjelpe til med ulike typer arbeid. Det kan være at vi står for matlaging, høsting, håndverk, eller andre typer engasjement. 

Denne turen vil endre destinasjon hvert år, men fokuset blir det samme; hjelpe de mennesker man er tett på og oppleve en alternativ måte å reise på. 

Eksempler på destinasjoner: 

  • Frankrike
  • Tyskland
  • Spanien
  • Litauen 
  • Italien
  • Østrike
  • Portugal

Formålet med turen er å hente faglig inspirasjon, skape minner og skaffe oss nye erfaringer. I tillegg er turen en sosial fest med moro og aktiviteter som knytter linjefellesskapet tettere sammen. Du kan forvente deg en uke fylt med læring, latter, livlige øyeblikk og ikke minst minner for livet.

Turene er obligatorisk og overnatting, opplevelser og måltider er inkludert i linjeprisen.

[instagram-feed feed=1]
Skroll til toppen